Materjali nimi |
Toidufüüsika
|
Kool |
Tallinna Tehnikaülikool
|
Materjali tüüp: |
E-kursuse materjal
|
Lühikirjeldus: |
Vee aktiivsus ja toidu sorptsioonilised omadused. Faasiüleminekud toiduainetes. Geomeetrilised ja teised seotud toidu füüsikalised omadused. Reoloogiliste omaduste põhimõisted. Toidu viskoossuse, viskoelastsuse ja tekstuuri määramine. Toidu termilised omadused. Elektromagnetilised omadused: värv ja dielektrilised omadused. Toidu pinnaomadused. Kolloidsüsteemid toidus: soolid, geelid, emulsioonid, vahud.
|
Õppekava: |
Toidutehnika ja tootearendus
|
Sihtrühm: |
Toidutehnika ja tootearenduse õppekava magistrandid
|
|
E-kursuse materjali/õpiobjekti tüüp: |
Arutlev tekst/Juhtumi kirjeldus
Diagramm
Dokument
Foto/pilt
Graafik
Harjutus/Ülesanne
Joonis
Loeng
Slaidid
Tabel
Test
Video
|
E-kursuse materjali/õpiobjekti ulatus: |
Õppeaine/kursus
|
Raskusaste: |
Raske
|
Õpetamise keel: |
Eesti
|
|
Võtmesõnad: |
toidufüüsika, toiduained |
Programm: |
BeSt
|
Seotud taotlusega: |
Toidufüüsika
|
|
Autor |
Nimi |
Kool |
Amet |
Katrin Laos
(Autor)
|
Tallinna Tehnikaülikool
|
dotsent
|
Kalju Lott
|
Tallinna Tehnikaülikool |
dotsent Materjaliteaduse instituudi füüsikalise keemia õppetoolis |
|
|
Failid |
|
|
Creative Commonsi litsents |
See töö on litsentsi all
Autorile viitamine + Mitteäriline eesmärk + Tuletatud teoste keeld 3.0 Eesti (CC BY-NC-ND 3.0 EE)
.
|
HITSA Innovatsioonikeskus ei vastuta loodud õppematerjali sisu ja tehnilise teostuse kvaliteedi eest.
Inimesed, kes seda őpiobjekti/e-kursuse materjali kasutavad (0):
Ükski kasutaja ei ole teavitanud, et seda objekti/materjali kasutab. Kui kasutad seda objekti/materjali, kliki alloleval nupul ja ole esimene selle objekti/materjali kasutamisest teavitanud kasutaja.
|
Kommentaarid (0):